Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Pepparkakor med Mandel



Pepparkakor med Mandel ca 250 st.


Ingredienser:

200 g smör
1½ dl sirap
2½ dl socker
1 msk kanel
½ msk nejlikor, mald
½ msk ingefära, mald
½ msk kardemumma, stött
½ msk pomeransskal, finmalet
½ tsk cederolja
¾ msk bikarbonat
7½ dl mjöl
50 g mandlar, skållade och hackade


Gör så här:

1. Smör, sirap och socker smälts tillsammans över vattenbad. Tillsätt kryddorna och cederoljan och sist bikarbonat blandat med mjöl och mandel.

2. Degen arbetas väl, först i en bunke, sedan på bakbord. Rullas i stänger som plattas till för att senare kunna skivas till normalstora rektangulära pepparkakor. Läggs in lufttätt i plastfilm och förvaras i minst 12-24 timmar i kyl före utbakning.

3. Sätt ugnen på 200°. Skiva stängerna tunt och grädda på bakplåtspapper. Tid, ca 7 minuter. Se till att de ej bränns.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N