Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rostbiff från Örtagården

Rostbiff från Örtagården 10-12 port.


Ingredienser:

1½ kg rostbiff
1½ tsk salt
1 tsk svartpeppar, grovmalen
Lage:
1 l vatten
½ dl salt
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, pressade
½ msk svartpeppar, grovmalen
3 msk torkade örter
1 knippe persilja


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 125˚.

2. Gnid in köttet med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnsfast form. Stick i en termometer så att spetsen kommer mitt i köttet.

3. Stek köttet i nedre delen av ugnen tills termometern visar 60˚.

4. Koka upp vattnet till lagen. Lägg i resten av ingredienserna och låt lagen kallna.

5. Lägg i den stekta rostbiffen. Låt den ligga i ca 4-5 timmar.

6. Skär upp tunna skivor och servera med potatisgratäng.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N