Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rostbiff från Örtagården

Rostbiff från Örtagården 10-12 port.


Ingredienser:

1½ kg rostbiff
1½ tsk salt
1 tsk svartpeppar, grovmalen
Lage:
1 l vatten
½ dl salt
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, pressade
½ msk svartpeppar, grovmalen
3 msk torkade örter
1 knippe persilja


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 125˚.

2. Gnid in köttet med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnsfast form. Stick i en termometer så att spetsen kommer mitt i köttet.

3. Stek köttet i nedre delen av ugnen tills termometern visar 60˚.

4. Koka upp vattnet till lagen. Lägg i resten av ingredienserna och låt lagen kallna.

5. Lägg i den stekta rostbiffen. Låt den ligga i ca 4-5 timmar.

6. Skär upp tunna skivor och servera med potatisgratäng.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N