Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Marinerad Stek

Marinerad Stek 8 port.


Ingredienser:

1 kg benfritt nötkött
Marinad:
1 dl rödvinsvinäger
3 dl olja
1 röd lök, skivad
5 kryddpepparkorn
½ msk krossade enbär
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4-5 dl vätska (marinad + köttbuljong)
1 burk crème fraiche
salt
peppar
ev. soja


Gör så här:

1. Blanda ingredienserna till marinaden.

2. Lägg köttet i en plastpåse. Häll i marinaden och knyt ihop ordentligt. Låt köttet ligga kallt i ca en vecka. Vänd på påsen några gånger under tiden.

3. Ta upp köttet och torka det väl.

4. Sila marinaden. Spara ca 2 dl.

5. Bryn köttet runt om i smör i en stekgryta. Salta och peppra.

6. Blanda marinad och buljong. Tillsätt 2 dl av blandningen. Låt köttet eftersteka på svag värme under lock i ca 1½ timme. Späd med mer vätska under tiden.

7. Ta upp steken. Täck den med folie.

8. Sila skyn i en kastrull och späd med buljong till 3 dl. Tillsätt crème fraiche. Låt såsen koka upp under omrörning. Koka ihop såsen till önskad konsistens, 15-20 minuter. Smaksätt med salt och peppar, och ev. soja.

9. Skär köttet i tunna skivor. Servera med såsen, kokt potatis och gröna bönor.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N