Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Marinerad Stek

Marinerad Stek 8 port.


Ingredienser:

1 kg benfritt nötkött
Marinad:
1 dl rödvinsvinäger
3 dl olja
1 röd lök, skivad
5 kryddpepparkorn
½ msk krossade enbär
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4-5 dl vätska (marinad + köttbuljong)
1 burk crème fraiche
salt
peppar
ev. soja


Gör så här:

1. Blanda ingredienserna till marinaden.

2. Lägg köttet i en plastpåse. Häll i marinaden och knyt ihop ordentligt. Låt köttet ligga kallt i ca en vecka. Vänd på påsen några gånger under tiden.

3. Ta upp köttet och torka det väl.

4. Sila marinaden. Spara ca 2 dl.

5. Bryn köttet runt om i smör i en stekgryta. Salta och peppra.

6. Blanda marinad och buljong. Tillsätt 2 dl av blandningen. Låt köttet eftersteka på svag värme under lock i ca 1½ timme. Späd med mer vätska under tiden.

7. Ta upp steken. Täck den med folie.

8. Sila skyn i en kastrull och späd med buljong till 3 dl. Tillsätt crème fraiche. Låt såsen koka upp under omrörning. Koka ihop såsen till önskad konsistens, 15-20 minuter. Smaksätt med salt och peppar, och ev. soja.

9. Skär köttet i tunna skivor. Servera med såsen, kokt potatis och gröna bönor.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N