Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
500 g oxfilé
Marinad 1:
2 msk soja
1 msk hoisin-sås
½ tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
1 vitlöksklyfta, pressad
½ dl persilja, finhackad
Marinad 2:
½ dl vitvinsvinäger
½ dl vatten
2 dl olja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar, välstött
Gör så här:
1. Blanda samman ingredienserna till marinad 1. Lägg filén i en tät plastpåse och slå över marinaden. Marinera i ca 3 timmar, vänd då och då.
2. Sätt ugnen på 175˚. Lägg filén på galler i en långpanna, stick i en termometer och stek köttet tills den visar 65˚, ca 40 minuter. Vänd filén en gång under stekningen. Svep in filén i folie och låt den kallna.
3. Blanda samman marinad 2. När filén kallnat, skiva den i 1½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en skål och slå över marinaden. Ställ kallt och marinera i 4 timmar. Ös köttet ett par gånger.
4. Vid serveringen tas skivorna ur marinaden. De ska inte torkas av. Servera kallt med potatisgratäng, vitlökssmör och sallad.