Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Dubbelmarinerad Oxfilé

Dubbelmarinerad Oxfilé 6-8 port.


Ingredienser:

500 g oxfilé
Marinad 1:
2 msk soja
1 msk hoisin-sås
½ tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
1 vitlöksklyfta, pressad
½ dl persilja, finhackad
Marinad 2:
½ dl vitvinsvinäger
½ dl vatten
2 dl olja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar, välstött


Gör så här:

1. Blanda samman ingredienserna till marinad 1. Lägg filén i en tät plastpåse och slå över marinaden. Marinera i ca 3 timmar, vänd då och då.

2. Sätt ugnen på 175˚. Lägg filén på galler i en långpanna, stick i en termometer och stek köttet tills den visar 65˚, ca 40 minuter. Vänd filén en gång under stekningen. Svep in filén i folie och låt den kallna.

3. Blanda samman marinad 2. När filén kallnat, skiva den i 1½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en skål och slå över marinaden. Ställ kallt och marinera i 4 timmar. Ös köttet ett par gånger.

4. Vid serveringen tas skivorna ur marinaden. De ska inte torkas av. Servera kallt med potatisgratäng, vitlökssmör och sallad.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N