Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kyckling Satay

Kyckling Satay 4 port


Ingredienser:

3-4 kycklingfiléer
2 schalottenlökar, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
3 msk soja
1 tsk brun farin
Sås:
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ msk olja
½ tsk chilipulver
1 krm ingefära, malen
1 krm spiskummin
1 krm koriander
1 krm sambal oelek
½ msk brun farin
1 tsk salt
100 g jordnötssmör
1 msk pressad lime eller citron
2 dl vatten


Gör så här:

1. Skär kycklingen i ca 1 cm stora bitar. Blanda lök, soja och socker i en skål. Lägg i kycklingbitarna och rör om väl. Täck och ställ i kylskåpet i minst en timme.

2. Låt 8 små träspett ligga i blöt i ca 30 minuter innan spetten ska grillas. Sätt ugnen på grillvärme eller hög övervärme.

3. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs vitlök och alla torra kryddor i ca en minut under omrörning. Blanda ner alla övriga ingredienser, koka upp och låt sjuda tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Rör om då och då. Späd ev. med vatten om det behövs när såsen värms upp senare.

4. Fördela köttbitarna på spetten. Grilla dem 4-5 minuter per sida. Servera med varm sås, ris och en sallad.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N