Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kyckling Satay

Kyckling Satay 4 port


Ingredienser:

3-4 kycklingfiléer
2 schalottenlökar, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
3 msk soja
1 tsk brun farin
Sås:
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ msk olja
½ tsk chilipulver
1 krm ingefära, malen
1 krm spiskummin
1 krm koriander
1 krm sambal oelek
½ msk brun farin
1 tsk salt
100 g jordnötssmör
1 msk pressad lime eller citron
2 dl vatten


Gör så här:

1. Skär kycklingen i ca 1 cm stora bitar. Blanda lök, soja och socker i en skål. Lägg i kycklingbitarna och rör om väl. Täck och ställ i kylskåpet i minst en timme.

2. Låt 8 små träspett ligga i blöt i ca 30 minuter innan spetten ska grillas. Sätt ugnen på grillvärme eller hög övervärme.

3. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs vitlök och alla torra kryddor i ca en minut under omrörning. Blanda ner alla övriga ingredienser, koka upp och låt sjuda tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Rör om då och då. Späd ev. med vatten om det behövs när såsen värms upp senare.

4. Fördela köttbitarna på spetten. Grilla dem 4-5 minuter per sida. Servera med varm sås, ris och en sallad.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N