Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
600 g fläskfilé
smör eller margarin
salt, svartpeppar
2 tsk kummin
2 msk konjak eller calvados
1 1/2 dl torrt vitt vin
1 smulad hönsbuljongtärning
2 dl crème fraîche
Skär filén på snedden, bryn den väl i stekpanna och krydda. Slå över vätskan, strö på buljongtärningen och rör om. Späd med crème fraîche och låt filén puttra tills buljongtärningen lösts upp. Ta upp köttet, håll det varmt i folie och koka ihop såsen 10 - 15 minuter.
Lägg i köttet, koka upp och servera med en god sallad, potatis, ris eller pasta.