Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Yvonnes blomkålsgratäng

YVONNES BLOMKÅLSGRATÄNG

För den som inte vill ha rätten helt vegetarisk går det utmärkt att ha i 2 - 4 skivor bayonneskinka eller annan rökt skinka.

3 - 4 portioner

1 stort blomkålshuvud, 600 - 700 g
1 bit purjolök
2 msk smör eller margarin
1 burk krossade tomater, 400 g
2 msk tomatpuré
1 tsk italiensk salladskrydda
3 - 4 dl riven ost

Dela blomkålshuvudet och koka det knappt mjukt i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Låt rinna av och dela i klyftor. Lägg klyftorna tätt i lätt smord gratängform. Finhacka skinkan om du vill ha i den. Fräs löken lätt, slå på tomatkrosset och rör i puré, ev skinka och kryddor.

Låt puttra ca 10 minuter. Slå såsen över blomkålen, täck med ost och gratinera 15 - 20 minuter i 250 - 275°.

Utesluter man skinkan i gratängen är den ett utmärkt komplement till olika kötträtter.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N