Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Yvonnes blomkålsgratäng

YVONNES BLOMKÅLSGRATÄNG

För den som inte vill ha rätten helt vegetarisk går det utmärkt att ha i 2 - 4 skivor bayonneskinka eller annan rökt skinka.

3 - 4 portioner

1 stort blomkålshuvud, 600 - 700 g
1 bit purjolök
2 msk smör eller margarin
1 burk krossade tomater, 400 g
2 msk tomatpuré
1 tsk italiensk salladskrydda
3 - 4 dl riven ost

Dela blomkålshuvudet och koka det knappt mjukt i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Låt rinna av och dela i klyftor. Lägg klyftorna tätt i lätt smord gratängform. Finhacka skinkan om du vill ha i den. Fräs löken lätt, slå på tomatkrosset och rör i puré, ev skinka och kryddor.

Låt puttra ca 10 minuter. Slå såsen över blomkålen, täck med ost och gratinera 15 - 20 minuter i 250 - 275°.

Utesluter man skinkan i gratängen är den ett utmärkt komplement till olika kötträtter.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N