Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mjuk kaka med säsongens frukt

MJUK KAKA MED SÄSONGENS FRUKT

Körsbär eller plommon, hallon eller blåbär, eller kanske persikor eller björnbär – det här receptet kan användas till olika frukter och bär. Plommon eller nektariner går också bra. Kakan blir alltid saftig och litet tung.

1 kaka

8 – 10 mogna fina plommon
eller
4 nektariner/persikor
eller
1 l körsbär
eller
¾ l blåbär
eller
¾ l hallon
100 g smält smör eller margarin
3 ägg
2 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
2 – 3 msk florsocker att pudra över


Kärna ur plommonen och skär dem i fjärdedelar på längden. Eller skala och skiva persikor i tjocka skivor. Eller skär nektariner (som ju inte skalas) på samma sätt. Eller kärna ur körsbären. Ställ frukten åt sidan.

Smörj och bröa en rund sockerkaksform, ca 22 cm i diameter. Smält matfettet och ställ åt sidan så länge. Värm ugnen till 175°.

Vispa ägg och socker tills det pöser – det tar minst 3 minuter med elvisp och ca 10 minuter om man vispar för hand. Tillsätt det smälta, avsvalnade matfettet och rör sist ned vetemjölet. Lägg ut frukten i en cirkel i botten av den smorda formen eller lägg den litet huller om buller. Häll försiktigt smeten över frukten och grädda ganska långt ned i ugnen 35 – 45 minuter. Låt den färdiggräddade kakan svalna innan den stjälps ur sin form. Sikta över florsocker.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N