Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mjuk kaka med säsongens frukt

MJUK KAKA MED SÄSONGENS FRUKT

Körsbär eller plommon, hallon eller blåbär, eller kanske persikor eller björnbär – det här receptet kan användas till olika frukter och bär. Plommon eller nektariner går också bra. Kakan blir alltid saftig och litet tung.

1 kaka

8 – 10 mogna fina plommon
eller
4 nektariner/persikor
eller
1 l körsbär
eller
¾ l blåbär
eller
¾ l hallon
100 g smält smör eller margarin
3 ägg
2 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
2 – 3 msk florsocker att pudra över


Kärna ur plommonen och skär dem i fjärdedelar på längden. Eller skala och skiva persikor i tjocka skivor. Eller skär nektariner (som ju inte skalas) på samma sätt. Eller kärna ur körsbären. Ställ frukten åt sidan.

Smörj och bröa en rund sockerkaksform, ca 22 cm i diameter. Smält matfettet och ställ åt sidan så länge. Värm ugnen till 175°.

Vispa ägg och socker tills det pöser – det tar minst 3 minuter med elvisp och ca 10 minuter om man vispar för hand. Tillsätt det smälta, avsvalnade matfettet och rör sist ned vetemjölet. Lägg ut frukten i en cirkel i botten av den smorda formen eller lägg den litet huller om buller. Häll försiktigt smeten över frukten och grädda ganska långt ned i ugnen 35 – 45 minuter. Låt den färdiggräddade kakan svalna innan den stjälps ur sin form. Sikta över florsocker.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N