Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Citruskaka 2

CITRUSKAKA 2

En riktigt fin glaserad söndagskaka som garnerats med citron- och limeskivor. Den friska citronsmaken är verkligen fräsch.

1 kaka, ca 18 skivor

4 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
175 g smör eller margarin
3 ½ dl socker
3 ägg
rivet skal av 1 citron
2 msk pressad citron
1 ½ dl mjölk
1 dl flagad mandel

Glasyr:
1 dl pressad citronsaft
½ dl vatten
4 msk socker
1 msk maizena
rivet skal av 1 citron
1 msk smör eller margarin

Garnering:
citron- och limeskivor


Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Rör matfett och socker poröst i en annan bunke. Blanda ned en äggula i taget i fettet samt citronskal och saft. Rör ned mjölet växelvis med mjölken. Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ned dem. Tillsätt mandeln.

Häll smeten i en smord, bröad, avlång bakform, 1 ½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 – 200° 50 minuter. Låt kakan svalna i formen och sedan kallna på galler.

Glasyr: Blanda citronsaft, vatten, socker, maizena och citronskal i en kastrull. Värm på svag värme under omrörning tills det tjocknar. Vispa ned matfettet. Bred glasyren över kakan och låt den kallna.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N