Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Birgittas rabarberpaj

BIRGITTAS RABARBERPAJ

Som i en god klassisk paj finns här massor av ren smak av försommarens godaste primör, helt utan konkurrerande smaker som stör njutningen.

6 portioner

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
3 msk vatten

Fyllning:
500 g rabarber, skuren i bitar
1 ½ dl socker
1 msk potatismjöl
1 ägg till pensling


Sätt ugnen på 225°. Kör mjöl och matfett i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila kallt. Kavla ut 2/3 av degen på mjölat bakbord eller mellan plastfilm. Klä en pajform, 24 cm i diameter, i botten och runt kanten med degen.

Låt rabarbern tina och rinna av om den varit fryst. Blanda rabarberbitarna med socker och potatismjöl och lägg dem i formen. Kavla ut resterande deg på mjölat bakbord och skär i remsor. Lägg remsorna som galler över rabarbern. Pensla degen med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen 25 – 30 minuter. Låt svalna. Servera med vaniljglass.

Bella




baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N