Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Birgittas rabarberpaj

BIRGITTAS RABARBERPAJ

Som i en god klassisk paj finns här massor av ren smak av försommarens godaste primör, helt utan konkurrerande smaker som stör njutningen.

6 portioner

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
3 msk vatten

Fyllning:
500 g rabarber, skuren i bitar
1 ½ dl socker
1 msk potatismjöl
1 ägg till pensling


Sätt ugnen på 225°. Kör mjöl och matfett i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila kallt. Kavla ut 2/3 av degen på mjölat bakbord eller mellan plastfilm. Klä en pajform, 24 cm i diameter, i botten och runt kanten med degen.

Låt rabarbern tina och rinna av om den varit fryst. Blanda rabarberbitarna med socker och potatismjöl och lägg dem i formen. Kavla ut resterande deg på mjölat bakbord och skär i remsor. Lägg remsorna som galler över rabarbern. Pensla degen med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen 25 – 30 minuter. Låt svalna. Servera med vaniljglass.

Bella




baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N