Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Apelsinrutor

APELSINRUTOR

16 – 20 st

150 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
½ krm salt
rivet skal av 1 apelsin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Indränkning:
2 dl florsocker
saft av 1 – 2 apelsiner
2 msk vatten

Garnering:
1 – 2 apelsiner


Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg, socker, salt och rivet apelsinskal pösigt. Rör ned mjöl blandat med bakpulver omväxlande med matfett. Häll smeten i en liten smord och bröad långpanna, 20 x 30 cm. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175° ca 30 minuter. Låt kakan svalna i formen.

Rör samman florsocker, apelsinsaft och vatten till en lag. Picka kakan med en provnål och häll över lagen. Skär den kalla kakan i jämnstora bitar och garnera med tunnskurna apelsinskivor.

Du kan byta ut apelsinskal och –saft mot rivet skal och saft av 1 citron. Pröva gärna också lime.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N