Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Apelsinrutor

APELSINRUTOR

16 – 20 st

150 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
½ krm salt
rivet skal av 1 apelsin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Indränkning:
2 dl florsocker
saft av 1 – 2 apelsiner
2 msk vatten

Garnering:
1 – 2 apelsiner


Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg, socker, salt och rivet apelsinskal pösigt. Rör ned mjöl blandat med bakpulver omväxlande med matfett. Häll smeten i en liten smord och bröad långpanna, 20 x 30 cm. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175° ca 30 minuter. Låt kakan svalna i formen.

Rör samman florsocker, apelsinsaft och vatten till en lag. Picka kakan med en provnål och häll över lagen. Skär den kalla kakan i jämnstora bitar och garnera med tunnskurna apelsinskivor.

Du kan byta ut apelsinskal och –saft mot rivet skal och saft av 1 citron. Pröva gärna också lime.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N