Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Risfrestelse

RISFRESTELSE

Spara överblivet ris och gör något matigt och gott. Med riset som grund tar du vad du har i skafferiet och svänger ihop frestelsen.

4 – 6 portioner

1 gul lök
1 morot
½ grön paprika
1 msk matolja
2 ½ dl rester av kyckling-, fläsk- eller nötkött
5 dl kokt ris
2 ägg
2 dl kaffegrädde
3 msk kinesisk soya

Serveringstips:
Blandad sallad och fullkornsbröd.

Tips:
Gör rätten vegetarisk och ersätt köttet
med olika slags grönsaker.


Skala lök och morot. Ansa paprikan och hacka löken. Skär morot och paprika i små tärningar. Värm oljan i en stekpanna och fräs lök, morot och paprika ca 5 minuter. Blanda ned köttet och värm ytterligare ett par minuter.

Blanda grönsaker och kött med riset och lägg alltsammans i en smord, ugnssäker form. Blanda ägg, grädde och soya i en skål. Häll det i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 20 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.

Servera gratängen.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N