Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Risfrestelse

RISFRESTELSE

Spara överblivet ris och gör något matigt och gott. Med riset som grund tar du vad du har i skafferiet och svänger ihop frestelsen.

4 – 6 portioner

1 gul lök
1 morot
½ grön paprika
1 msk matolja
2 ½ dl rester av kyckling-, fläsk- eller nötkött
5 dl kokt ris
2 ägg
2 dl kaffegrädde
3 msk kinesisk soya

Serveringstips:
Blandad sallad och fullkornsbröd.

Tips:
Gör rätten vegetarisk och ersätt köttet
med olika slags grönsaker.


Skala lök och morot. Ansa paprikan och hacka löken. Skär morot och paprika i små tärningar. Värm oljan i en stekpanna och fräs lök, morot och paprika ca 5 minuter. Blanda ned köttet och värm ytterligare ett par minuter.

Blanda grönsaker och kött med riset och lägg alltsammans i en smord, ugnssäker form. Blanda ägg, grädde och soya i en skål. Häll det i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 20 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.

Servera gratängen.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N