Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Gott från igår

”GOTT FRÅN IGÅR”

Av överbliven kokt potatis gör du en makalöst god gratäng. Den går dessutom mycket snabbt att laga till.

4 portioner

8 – 10 kokta, kalla potatisar
150 g rökt skinka
1 dl hackad persilja
1 tsk salt
peppar
2 ½ dl mellangrädde
4 msk chilisås
3 msk majonnäs

Garnering:
persilja

Tips:
Skinkan kan bytas ut mot rester av stekt
eller kokt kött eller kyckling.
Strö riven ost över före gratineringen.

Serveringstips:
Servera gratängen med sallad, bröd och ost.

Riv de kokta potatisarna grovt på ett rivjärn eller skär dem i tunna strimlor. Skär skinkan i bitar. Varva potatis, skinka, persilja, salt och litet peppar i en ugnssäker form.

Vispa grädden, men inte för tjock. Blanda ned chilisås och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Klicka grädden över potatisen. Gratinera i övre delen av ugnen i 250° 10 – 15 minuter. Strö över hackad persilja och servera gratängen.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N