Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gott från igår

”GOTT FRÅN IGÅR”

Av överbliven kokt potatis gör du en makalöst god gratäng. Den går dessutom mycket snabbt att laga till.

4 portioner

8 – 10 kokta, kalla potatisar
150 g rökt skinka
1 dl hackad persilja
1 tsk salt
peppar
2 ½ dl mellangrädde
4 msk chilisås
3 msk majonnäs

Garnering:
persilja

Tips:
Skinkan kan bytas ut mot rester av stekt
eller kokt kött eller kyckling.
Strö riven ost över före gratineringen.

Serveringstips:
Servera gratängen med sallad, bröd och ost.

Riv de kokta potatisarna grovt på ett rivjärn eller skär dem i tunna strimlor. Skär skinkan i bitar. Varva potatis, skinka, persilja, salt och litet peppar i en ugnssäker form.

Vispa grädden, men inte för tjock. Blanda ned chilisås och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Klicka grädden över potatisen. Gratinera i övre delen av ugnen i 250° 10 – 15 minuter. Strö över hackad persilja och servera gratängen.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N