Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Korvgryta med gräddfil

KORVGRYTA MED GRÄDDFIL

Korv förekommer på de flesta middagsbord, mer eller mindre ofta. Det är därför nödvändigt att kunna variera på olika sätt. Den här korvgrytan blir extra god av gräddfilen, som ger en frisk, syrlig smak.

4 portioner

2 stora gula lökar
1 msk smör eller margarin
8 grillkorvar eller wienerkorvar
8 kokta potatisar
6 tomater
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ½ dl gräddfil
1 knippe gräslök

Gott att äta till:
Grönsallad.

Tips:
Vill du ha mer smak på grytan passar
det bra att smaksätta med ½ - 1 tsk
paprikapulver.


Skala lökarna och skär dem i tunna skivor. Fräs dem i litet matfett i en stekpanna. Skär korvarna i ca 2 cm långa bitar. Låt dem fräsa med en stund.

Skär potatisarna i skivor. Skålla, skala och hacka tomaterna. Tillsätt potatis, tomater, salt och peppar till lök- och korvblandningen. Låt det hela bli genomvarmt. Rör försiktigt hela tiden. Tillsätt gräddfil och rör om, men rätten får nu inte koka.

Strö över klippt gräslök och servera.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N