Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Mandelpaj med krusbär

MANDELPAJ MED KRUSBÄR

Krusbär är saftiga och har frisk smak. Här har vi bakat en smulpaj med mandel och färska, röda krusbär. Naturligtvis kan man använda krusbärssylt eller kompott i stället för färska bär, men minska då sockermängden i pajdegen till hälften.

4 portioner

1 l krusbär
2 dl sötmandel
2 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
1 tsk kanel
150 g smör eller margarin
smör eller margarin till formen

Gott att äta till:
Lättvispad grädde eller mjukrörd glass.

Tips:
Extra festlig blir pajen om man droppar
litet konjak eller likör över den.


Snoppa och skölj först krusbären. Låt dem rinna av.

Mal mandeln. Blanda mandel, mjöl, socker och kanel. Finfördela matfettet i mjölblandningen med en gaffel eller med fingertopparna. Det ska bli en grynig massa. Häll krusbären i en smord, ugnssäker form. Strö smuldegen ovanpå. Grädda pajen i 200° ca 25 minuter eller tills den är vackert brun på ytan och krusbären mjuknat och saftat sig.

Servera gärna pajen ljummen.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N