Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Kött i gryta med en mustig sås av lök och paprika. En god och lättlagad rätt, som man kan variera med olika grönsaker.
4 portioner
400 g benfritt nötkött av bog eller högrev
2 stora gula lökar
1 röd paprika
50 g smör eller margarin
1 tsk salt
½ krm paprikapulver
½ krm svartpeppar
1 pkt djupfrysta gröna bönor, ca 200 g
3 – 4 dl buljong
4 msk tomatpuré
2 tsk potatismjöl
Gott att äta till:
Kokt ris och en fräsch sallad.
Skär köttet i mindre bitar. Skala och skiva löken. Skölj paprikan, dela den mitt itu och ta noga bort alla kärnor. Skär den i skivor. Bryn löken i matfett i en stekpanna. Ta upp den. Bryn köttbitarna runt om, salta och krydda.
Varva kött, lök, paprika och bönor i en gryta. Häll över buljongen och tillsätt tomatpuré. Låt grytan eftersteka under lock tills köttet känns mört, ca 30 minuter. Avred spadet med potatismjöl utrört i litet kallt vatten. Låt koka upp och krydda mer om det behövs.