Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Spansk gryta

SPANSK GRYTA

Kött i gryta med en mustig sås av lök och paprika. En god och lättlagad rätt, som man kan variera med olika grönsaker.

4 portioner

400 g benfritt nötkött av bog eller högrev
2 stora gula lökar
1 röd paprika
50 g smör eller margarin
1 tsk salt
½ krm paprikapulver
½ krm svartpeppar
1 pkt djupfrysta gröna bönor, ca 200 g
3 – 4 dl buljong
4 msk tomatpuré
2 tsk potatismjöl

Gott att äta till:
Kokt ris och en fräsch sallad.


Skär köttet i mindre bitar. Skala och skiva löken. Skölj paprikan, dela den mitt itu och ta noga bort alla kärnor. Skär den i skivor. Bryn löken i matfett i en stekpanna. Ta upp den. Bryn köttbitarna runt om, salta och krydda.

Varva kött, lök, paprika och bönor i en gryta. Häll över buljongen och tillsätt tomatpuré. Låt grytan eftersteka under lock tills köttet känns mört, ca 30 minuter. Avred spadet med potatismjöl utrört i litet kallt vatten. Låt koka upp och krydda mer om det behövs.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N