Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Spansk gryta

SPANSK GRYTA

Kött i gryta med en mustig sås av lök och paprika. En god och lättlagad rätt, som man kan variera med olika grönsaker.

4 portioner

400 g benfritt nötkött av bog eller högrev
2 stora gula lökar
1 röd paprika
50 g smör eller margarin
1 tsk salt
½ krm paprikapulver
½ krm svartpeppar
1 pkt djupfrysta gröna bönor, ca 200 g
3 – 4 dl buljong
4 msk tomatpuré
2 tsk potatismjöl

Gott att äta till:
Kokt ris och en fräsch sallad.


Skär köttet i mindre bitar. Skala och skiva löken. Skölj paprikan, dela den mitt itu och ta noga bort alla kärnor. Skär den i skivor. Bryn löken i matfett i en stekpanna. Ta upp den. Bryn köttbitarna runt om, salta och krydda.

Varva kött, lök, paprika och bönor i en gryta. Häll över buljongen och tillsätt tomatpuré. Låt grytan eftersteka under lock tills köttet känns mört, ca 30 minuter. Avred spadet med potatismjöl utrört i litet kallt vatten. Låt koka upp och krydda mer om det behövs.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N