|
|
Apelsinsoppa med kiwi
APELSINSOPPA MED KIWI
En lätt och svalkande fruktsoppa är många gånger den perfekta avslutningen på en mäktig middag. I stället för söta pulversoppor gör du här snabbt och lätt en mycket fräsch soppa på egen hand.
3 portioner
4 dl vatten
1 msk potatismjöl
1 ½ dl koncentrerad apelsinjuice
(fryst och tinad går bra)
2 – 3 msk socker
2 kiwifrukter
2 apelsiner
Serveringsförslag:
Servera soppan kall med små mandel-
kakor eller mariekex.
Koka upp vatten och potatismjöl under ständig omrörning och låt koka 6 – 8 sekunder. Ta kastrullen av värmen och låt redningen kallna, ca 10 minuter. Tillsätt apelsinjuice och socker, rör om soppan väl och låt den kallna helt.
Skala kiwin och apelsinerna och skär dem i tunna skivor. Häll upp soppan i portionsglas och lägg frukten vackert i dem.
Bella
|
|