Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Persikor under mandeltäcke

PERSIKOR UNDER MANDELTÄCKE

Här är en fullkomligt underbar efterrätt för er som gillar persikor! Färska persikor på smulpajsbotten, täckta med ett gräddmandeltäcke som gräddas guldgult i ugnen!

4 portioner

Smulpaj:
3 dl vetemjöl
½ dl socker
¼ tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
4 persikor
socker, kanel

Mandeltäcke:
2 dl grädde
2 äggulor
60 – 100 g mandelmassa


Blanda mjöl, socker och bakpulver till pajdegen. Arbeta in matfettet till en smulig massa, som trycks ut i en lätt smord pajform så att botten och sidor täcks.

Skala persikorna genom att doppa dem hastigt i varmt vatten. Dela och kärna ur dem och lägg dem med den kupiga sidan upp på smuldegen. Strö över litet socker blandat med en liten aning kanel. Grädda i 200° 10 – 15 minuter.

Vispa under tiden grädden. Rör ned äggulorna och den finrivna mandelmassan, häll detta över pajen och grädda ytterligare ca 20 minuter.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N