|
|
Persikor under mandeltäcke
PERSIKOR UNDER MANDELTÄCKE
Här är en fullkomligt underbar efterrätt för er som gillar persikor! Färska persikor på smulpajsbotten, täckta med ett gräddmandeltäcke som gräddas guldgult i ugnen!
4 portioner
Smulpaj:
3 dl vetemjöl
½ dl socker
¼ tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
4 persikor
socker, kanel
Mandeltäcke:
2 dl grädde
2 äggulor
60 – 100 g mandelmassa
Blanda mjöl, socker och bakpulver till pajdegen. Arbeta in matfettet till en smulig massa, som trycks ut i en lätt smord pajform så att botten och sidor täcks.
Skala persikorna genom att doppa dem hastigt i varmt vatten. Dela och kärna ur dem och lägg dem med den kupiga sidan upp på smuldegen. Strö över litet socker blandat med en liten aning kanel. Grädda i 200° 10 – 15 minuter.
Vispa under tiden grädden. Rör ned äggulorna och den finrivna mandelmassan, häll detta över pajen och grädda ytterligare ca 20 minuter.
Bella
|
|