Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Citronjelly med mango 2 port

Rivet skal och saft från 2 citroner
1 dl osötad grapefruktjuice
2 msk havtorns eller apelsinjuice
1 tsk akaciahonung
1/2 förpackning gelatinpulver
1 mango

Värm sakta upp allt utom gelatinpulvret och mangon i en kastrull.

Blanda under tiden gelatinpulvret med 3 msk vatten och låt dra i 10 min.
Tillsätt sedan under omrörning blandningen i den varma men ej kokande frukt och honungsblandningen. rör om så att gelatinet löser sig ordentligt.

Låt svalna ett tag innan den hälls upp i två glas(skålar).
Ställt in i kylskåpet i ca 3 tim så attdet stelnar.

Skala och tärna mangon strax före serveringen.
Garnera jellyn med mangobitarna.

ca 80 kcal/335kJ per port
Fett 0 g
Kolhydrater 12 g
Protein 3 g

Receptet är från boken Smalmat.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N