Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Rostad örtpotatis

1,5 kg tvättad (färsk)potatis
1/2 dl matolja
Några skalade vitlöksklyftor
1 knippa färska örter t.ex.
rosmarin, timjan, basilika.
(det går bra att använd torkade
örter istället)
Salt
Svartpeppar

Skär potatisen i klyftor eller halvor och blanda dem med oljan. Små färskpotatisar kan användas hela. Ta bort de grova stjälkarna från örtkryddorna och blanda den med potatisklyftorna tillsammans med vitlöksklyftor, salt och peppar. Lägg allt på en ugnsfast form och rosta på 170º tills klyftorna fått en fin färg, ca 15 minuter.

Några variationer:
Rivet citronskal är gott att blanda ner. Man kan också strö över sesam frön innan det ställs in i ugnen.
En annan god variant är att blanda ner oliver och fetaost.
Marinerade soltorkade tomater är inte heller dumt.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N