Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Runda bröd el. Bullar

Mitt favvorecept är jättegammalt... det bakade min mor och mormor

1liter mjölk
1liter vatten
175 gram smält smör
2 msk salt
1,5 dl sirap (kan minskas till 4 msk)
200 gram (4pkt) jäst
1 påse(2kg) Rågsikt
Vetemjöl till lagom fast-ej för hård deg.
...........................................
Låt degen jäsa i 30 min
Kavla ut runda kakor ( ca. 3mm tjocka) som får jäsa i ca 20 min. sedan naggas och gräddas på het plåt i 275graders ugnsvärme i 4-5 min(beroende på ugn)
Eller rulla till bullar (som småfralla) som får jäsa i 30 min och gräddas i 225 grader i ca. 10 mín.

Låt bröden kallna på galler under bakduk.



Felix matte
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N