Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Marinad och Glazetips

Marinader:



Basilika

1 kruka färsk basilika
4 pressade vitlöksklyftor
½ dl hackad persilja
1 ½ dl olivolja

Mixa samman alla ingredienser till en knallgrön marinad.
Passar till fisk, skaldjur samt kött av nöt, lamm, gris och kyckling.



Rödvin

1 ½ dl rött vin
2 msk rödvinsvinäger
10 krossade vitpepparkorn
½ dl olja
½ dl timjan
1 dl hackad gul lök

Rör samman allt.
Passar till allt kött av nöt, lamm, gris och kyckling.



Citron och rosmarin

1 citron
3 kvistar rosmarin
4 vitlöksklyftor
1 msk kalvfond på flaska
1 dl olivolja
1 msk grovmalen svartpeppar

Finriv skalet på citronen. Finhacka rosmarinen och vitlöksklyftorna. Blanda allt.

Passar till gris och kalvkött.



Sweet & sour

1 dl ananas eller apelsinjuice
2 msk brun farin
3 msk chilisås
1 tsk finhackad jalapeno
2 msk balsamvinäger
½ msk japansk soja
2 krm Colmans senapspulver
1 krm salt

Blanda alla ingredienser.

Passar till allt kött.



Glaze



Texas BBQ- Glaze

1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1/4 dl ketchup
1/4 dl HP-sås
1/4 dl mörk sirap
1/4 dl äppelcidervinäger
1 msk Chipotlepasta (finns på texmex hyllan)
1 tsk salt

Fräs löken och vitlök i lite matolja. Blanda i resten av ingredienserna. Låt puttra på svag värme ca 15 min. Smaka av med salt.



Curryglaze

2 msk äppelmos
3 msk curry
2 msk tomatketchup
½ dl vatten
1 dl olja
½ msk torkad koriander
salt
nymalen vitpeppar

Rör ut äppelmos, curry, tomatketchup och koriander med vatten. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning. Blanda om glazen ordentligt precis innan den ska användas.



Skaldjursglaze

½ dl flytande honung
1 msk senap
½ dl skuren dill
½ dl teriyaki sauce
2 msk worchester sauce
2 msk barbecuesås
ev. saft från citron
ev. några droppar tabasco



Söt vitlöksglaze

2 tsk dijonsenap
2 msk soja
2 msk teriyakisås
4 msk chilisås
2 msk sirap
1 dl olja
2 msk finhackad vitlök



Chiliglaze

2 ½ dl sweet chili suce
1 dl worcestershire sauce
½ msk HP-sås
½ msk chilisås
1 dl honung
salt
svartpeppar



Asiatisk glaze

4 msk soja
4 msk teriyakisås
1 msk honung
salt
svartpeppar



Allround glaze

1 dl sirap
1 msk soja
½ dl öl
1 tsk tabasco
½ dl barbecueså (tex HP)

Passar till alla sorters kött. Håller sig bra i en flaska i kylen.


Alla recepet kommer från min lärare på restaurangprogrammet



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N