Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Marinad och Glazetips

Marinader:



Basilika

1 kruka färsk basilika
4 pressade vitlöksklyftor
½ dl hackad persilja
1 ½ dl olivolja

Mixa samman alla ingredienser till en knallgrön marinad.
Passar till fisk, skaldjur samt kött av nöt, lamm, gris och kyckling.



Rödvin

1 ½ dl rött vin
2 msk rödvinsvinäger
10 krossade vitpepparkorn
½ dl olja
½ dl timjan
1 dl hackad gul lök

Rör samman allt.
Passar till allt kött av nöt, lamm, gris och kyckling.



Citron och rosmarin

1 citron
3 kvistar rosmarin
4 vitlöksklyftor
1 msk kalvfond på flaska
1 dl olivolja
1 msk grovmalen svartpeppar

Finriv skalet på citronen. Finhacka rosmarinen och vitlöksklyftorna. Blanda allt.

Passar till gris och kalvkött.



Sweet & sour

1 dl ananas eller apelsinjuice
2 msk brun farin
3 msk chilisås
1 tsk finhackad jalapeno
2 msk balsamvinäger
½ msk japansk soja
2 krm Colmans senapspulver
1 krm salt

Blanda alla ingredienser.

Passar till allt kött.



Glaze



Texas BBQ- Glaze

1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1/4 dl ketchup
1/4 dl HP-sås
1/4 dl mörk sirap
1/4 dl äppelcidervinäger
1 msk Chipotlepasta (finns på texmex hyllan)
1 tsk salt

Fräs löken och vitlök i lite matolja. Blanda i resten av ingredienserna. Låt puttra på svag värme ca 15 min. Smaka av med salt.



Curryglaze

2 msk äppelmos
3 msk curry
2 msk tomatketchup
½ dl vatten
1 dl olja
½ msk torkad koriander
salt
nymalen vitpeppar

Rör ut äppelmos, curry, tomatketchup och koriander med vatten. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning. Blanda om glazen ordentligt precis innan den ska användas.



Skaldjursglaze

½ dl flytande honung
1 msk senap
½ dl skuren dill
½ dl teriyaki sauce
2 msk worchester sauce
2 msk barbecuesås
ev. saft från citron
ev. några droppar tabasco



Söt vitlöksglaze

2 tsk dijonsenap
2 msk soja
2 msk teriyakisås
4 msk chilisås
2 msk sirap
1 dl olja
2 msk finhackad vitlök



Chiliglaze

2 ½ dl sweet chili suce
1 dl worcestershire sauce
½ msk HP-sås
½ msk chilisås
1 dl honung
salt
svartpeppar



Asiatisk glaze

4 msk soja
4 msk teriyakisås
1 msk honung
salt
svartpeppar



Allround glaze

1 dl sirap
1 msk soja
½ dl öl
1 tsk tabasco
½ dl barbecueså (tex HP)

Passar till alla sorters kött. Håller sig bra i en flaska i kylen.


Alla recepet kommer från min lärare på restaurangprogrammet



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N