|
|
Grönsakscouscous med fetaost
4 port
1 fänkål, ca 350 g
1 gul paprika
smör-&rapsolja, oliv
5 dl tomatjuice
1 grönsaksbuljongtärning
2 pressade vitlöksklyftor
4 dl couscous
1 1/2 dl svarta oliver med kärnor
200 g Apetina smulad feta
2 dl matyoghurt
Gör så här
Strimla fänkålen. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Stek grönsakerna mjuka i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Koka upp tomatjuice, smulad buljongtärning och vitlök i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Blanda ner couscousen i tomatblandningen. Låt den svälla under lock ca 5 min. Rör couscousen fluffig med en gaffel och blanda ner den, oliver och ost i stekpannan. Servera med yoghurt och sallad.
(Arla köket)
|
|