Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Bananpaj

Jag brukar ibland göra en mäktig och sliskig bananpaj.
Det är så tungan krullar sig i munnen av det söta:

Ingredienser:
3 - 4 bananer
2 msk kanel (Jag utesluter kanelen då jag tycker det är godare utan)
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
smör eller margarin

Gör så här:
Smörj en ugnsäker form, skiva i bananerna och strö över kanelen. Blanda mjöl och socker väl. Täck bananerna med blandningen. Hyvla margarin eller smör med osthyvel och täck över blandningen väl.
Grädda i 225 - 250 ° tills pajen fått fin färg.

Jag brukar vara lat och klyver bara bananerna på längden och täcker botten på formen med dem.
Stoppa margarinet i frysen ett tag så är det lättare att hyvla det. Jag lägger två lager margarin eller smör ovanpå så blir det rejält knäckigt och fett. (Oooh-ho-ho faaarligt)

Serverar det med vaniljglass!



Mahogny
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N