Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Bananpaj

Jag brukar ibland göra en mäktig och sliskig bananpaj.
Det är så tungan krullar sig i munnen av det söta:

Ingredienser:
3 - 4 bananer
2 msk kanel (Jag utesluter kanelen då jag tycker det är godare utan)
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
smör eller margarin

Gör så här:
Smörj en ugnsäker form, skiva i bananerna och strö över kanelen. Blanda mjöl och socker väl. Täck bananerna med blandningen. Hyvla margarin eller smör med osthyvel och täck över blandningen väl.
Grädda i 225 - 250 ° tills pajen fått fin färg.

Jag brukar vara lat och klyver bara bananerna på längden och täcker botten på formen med dem.
Stoppa margarinet i frysen ett tag så är det lättare att hyvla det. Jag lägger två lager margarin eller smör ovanpå så blir det rejält knäckigt och fett. (Oooh-ho-ho faaarligt)

Serverar det med vaniljglass!



Mahogny
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N