Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Nakna kockens currysås (4 pers)

Nakna kockens currysås (4 pers)

5 msk solrosolja
2 tsk senapsfrö
1 tsk bockhornsklöverfrön (hälsokost)
3 färska gröna chilifrukter, urkärnade och finhackade
1 handfull curryblad (specialaffär)
2 tumslånga bitar ingefära
3 gula lökar, hackade
1 tsk cayennepeppar
1 tsk gurkmeja
6 tomater, hackade
1 burk kokosmjölk
salt

Fräs senapsfröna i den heta oljan tills de poppar. Lägg sen i bockhornsklöverfröna, chilifrukterna, currybladen och ingefäran. Rör om och låt fräsa ett par minuter. Hacka löken grovt i matberedare, häll den i grytan och låt den fräsa tills den mjuknar. Tillsätt cayennepeppar och gurkmeja. Kör tomaterna i matberedaren och lägg dem i grytan. Låt allt puttra ett par minuter, häll sen i 2 vinglas vatten och kokosmjölken. Sjud i ca 5 min. tills såsen tjocknar, salta sen.

Kycklingcurry: Lägg i strimlat kycklingkött och låt puttra tills det är genomkokt.
Fiskcurry: Lägg i skinn- och benfria fiskfiléer, låt puttra i ca 5 min.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N