Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Knäckiga rutor i långpanna

Knäckiga rutor i långpanna

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr:
50 g smör
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
3 dl riven kokos

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, mjölk och smält smör. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.Lägg bakpapper i en långpanna och häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen 10–12 min. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm på svag värme tills allt har smält. Ta ut kakan och bred på glasyren. Sätt in igen och grädda i ytterligare cirka 12 min tills kakan har fin färg. Ta ut och låt kakan kallna innan den skärs i rutor.

Receptet är från DN:s artikel "Mat med omsorg ett vinnarrecept"



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N