Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

MAT/Niklas Chokladsufflé (4 port)

MAT/Niklas Chokladsufflé (4 port)

125 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
1 dl vispgrädde
1/2 vaniljstång
60 g äggula (3 st äggulor)
150 g äggvita (4-5 st äggvitor)
2 msk strösocker
1/2 msk pressad citron
florsocker till garnering
smör och socker till formarna

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och sockra formarna. Vispa äggvitan med 1/4 av sockret och citronjuicen med en elvisp på mellanhastighet tills du får ett löst skum. Tillsätt sedan resten av sockret och vispa till ett styvt skum. Finhacka chokladen. Koka upp grädden, tillsätt fröna från vaniljstången och slå därefter blandningen över chokladen. Rör om med en slickepott tills du får en slät smet. Vispa ner äggulorna i smeten. Blanda 1/4 av skummet med chokladsmeten. Ta smeten och vänd den ner i resten av skummet. Fördela smeten i formarna. Grädda i nio till tolv minuter i ugnen. Pudra med florsocker och servera (direkt).

Receptet är från svt:s serie MAT/Niklas



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)