Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Banankaka med apelsinsås

Banankaka med apelsinsås

50 g smör eller margarin
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 bananer
1 dl mjölk

Apelsinsås:
1 äggula
0,5 dl socker
1 tsk rivet apelsinskal
1,5 msk pressad apelsinsaft
1,5 dl vispgrädde
1 äggvita

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, havregryn och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsmeten. Mosa bananerna och tillsätt dem tillsammans med matfett och mjölken. Rör om tills allt är blandet. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, 40-50 min.

Apelsinsås: Vispa äggula och socker pösigt. Smaksätt med rivet apelsinskal och apelsinsaft. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och den hårt vispade äggvitan. Servera såsen till banankakan.

Receptet är från Kungsörnen



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N