Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Wienersemlor med kardemummadoftande mandelgrädde (10 st)

Wienersemlor med kardemummadoftande mandelgrädde (10 st)

1 paket fryst smördeg, 425 g

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1,5 dl kesella vanilj
1 tsk malen eller stött
kardemumma
100 g mandelmassa

Till pudring:
Florsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Låt smördegen tina i cirka 20 minuter och ta ut runda bakelser med ett kakmått, cirka 8 cm i diameter. Har du inget kakmått kan du använda den vassa kanten av en öppnad, rengjord konservburk. Lägg smördegskakorna jämnt fördelade på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna helt. Vispa grädden luftig tillsammans med kesella och kardemumma. Riv mandelmassan fint och vänd ner i grädden. Skär ett lock av smördegsbakelserna och fyll dem med vaniljgrädden. Sätt tillbaka locket och pudra med florsocker.

Receptet är från Aftonbladet



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N