Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 msk finhackad lök
3 msk vitvinsvinäger
½ dl vatten
1 persiljekvist
1 tsk torkad dragon
3 äggulor
1 msk grädde
200 g smör
1 msk färsk dragon eller 1 tsk torkad
kajennpeppar
salt
Koka upp vatten i en stor kastrull för att användas som vattenbad. Smält smöret och håll det varmt. Lägg lök, vinäger, vatten, pepparkorn, persilja och en tesked torkad dragon i en liten kastrull och koka tills två matskedar vätska återstår. Sila. Vispa äggulor, grädde och den silade vätskan i en kastrull. Sätt ner kastrullen i vattenbad och fortsätt vispa tills det tjocknar. Tag kastrullen från värmen och vispa i smöret lite åt gången och under kraftig vispning. Tag inte med den grumliga bottensatsen i smöret. Smaksätt såsen med hackad dragon, en knivsudd kajennpeppar och lite salt.