Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Choklad och blåbärskaka (ca 24 st)

Choklad och blåbärskaka (ca 24 st)

Olja o ströbröd till plåten
6 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 ½ msk bakpulver
½ dl kakao
300 g smält margarin el smör
3 dl hett vatten
4 ägg
ca 4 dl blåbär
2 dl fast blåbärssylt
300 g mörk choklad
1 msk olja

Ev dekoration
Vispgrädde
Chokladbitar

Pensla olja på en plåt med höga kanter, ca 35x40 cm och strö över med ströbröd. Eller klä formen med bakplåtspapper. Blanda socker, vetemjöl och vaniljsocker. Sikta i bakpulver och kakao. Smält smöret. Rör ner hett vatten och smält smör i de torra ingredienserna. Fördela smeten på plåten. Strö över blåbär och grädda i 30-35 min. Låt kakan svalna. Bred sedan på ett tunt lager blåbärssylt på kakan, Smält chokladen i ett vattenbad. Tillsätt olja och rör om- Bred chokladen över kakan. Låt chokladen stelna och skär kakan i trekantiga bitar.
Ev dekoration: Spritsa vispgrädde på varje bit och stick i lite choklad.

Receptet är från Hemmets Veckotidning nr 3/2006



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N