|
|
Kyckling med kokos och persikor (4 port)
Kyckling med kokos och persikor (4 port)
3 dl basmatiris
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
1-2 krm kajennpeppar
4 persikor eller nektariner
2 purjolökar
1 burk lättkokosmjölk (400 ml) eller 1 burk vanlig burk kokosmjölk (200 g) och 2 dl vatten
1 msk soja
Tillbehör
sockerärter
Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir ca 2 cm tjocka. Stek filéerna i oljan ca 4 min per sida. Krydda med salt och kajennpeppar. Skölj, kärna ur och skär persikorna i klyftor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Låt persikor och purjo fräsa med kycklingen någon min. Häll över kokosmjölken blandad med soja och låt puttra utan lock ca 5 min. Servera kycklingen med sås, frukt och grönt, ris och sockerärter.
För alla: Byt ut sojan mot balsamvinäger om du inte tål den.
Krydda gärna kokosmjölken med 1-2 msk currypasta för mer hetta på rätten.
Gröna tipset: Ersätt kycklingfiléerna med quorn om du vill äta grönt.
Receptet är från ICA:s hemsida
|
|