Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Paj med gubbröra

Paj med gubbröra


6 port

1 dl grahamsmjöl
2 ½ dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten

Häll mjölet i matberedare och lägg i smöret i små kuber. Kör tills du får en grynig konsistens. Tillsätt vattnet och kör några sekunder tills ingredienserna tar ihop sig. Tryck ut degen direkt i en pajform och nagga botten med en gaffel. Ställ formen i kylen i ca 30 min. Förgrädda skalet i 10 minuter i 225°

Fyllning:

2 stora gula eller röda lökar
2 msk margarin eller smör
6 hårdkokta ägg
2 burkar a´100 gr ansjovisfileer
1-1½ dl hackad dill

Garnering:

1-2 hårdkokta ägg
hackad persilja

Skala och hacka löken. Fräs den mjuk på svag värme i margarin. Skala och hacka äggen. Skär ansjovisen i mindre bitar. Hacka dillen.
Blanda alltsammans med löken. Rör om och smaka av.
Lägg gubbröran i pajskalet och garnera med med ränder av hackat ägg och hackad persilja. Servera genast.




Tinaz
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Alltså jag bara tänker sommarkväll, ljumma vindar, altan och Paj med Gubbaröra. Tror du det kan bli mycket bättre

Eva St



Jamen visst!!.. är den god, och oftas så är det nog så att det är sälta man är ute efter. så där kan man ju variera med kaviar, caviarrom på burk, löjrom och creme fraiche oxå kan man mycket väl använda till.

//Tinaz Very Happy

Tinaz



Testade den här ikväll och den var supergod. Tack Tinaz för receptet.

Gjorde en liten egen variant eftersom jag inte hade anjuovis hemma tog jag av min egeninlagda sill och en liten liten skvätt grädde och det var bara såååå gott

Eva St





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N