Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Paj med gubbröra

Paj med gubbröra


6 port

1 dl grahamsmjöl
2 ½ dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten

Häll mjölet i matberedare och lägg i smöret i små kuber. Kör tills du får en grynig konsistens. Tillsätt vattnet och kör några sekunder tills ingredienserna tar ihop sig. Tryck ut degen direkt i en pajform och nagga botten med en gaffel. Ställ formen i kylen i ca 30 min. Förgrädda skalet i 10 minuter i 225°

Fyllning:

2 stora gula eller röda lökar
2 msk margarin eller smör
6 hårdkokta ägg
2 burkar a´100 gr ansjovisfileer
1-1½ dl hackad dill

Garnering:

1-2 hårdkokta ägg
hackad persilja

Skala och hacka löken. Fräs den mjuk på svag värme i margarin. Skala och hacka äggen. Skär ansjovisen i mindre bitar. Hacka dillen.
Blanda alltsammans med löken. Rör om och smaka av.
Lägg gubbröran i pajskalet och garnera med med ränder av hackat ägg och hackad persilja. Servera genast.




Tinaz
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N