|
Currysås - Mango och ingefära glace | Recept | Såser & röror | Sås recept Mango och ingefära glaceProva göra typMango och ingefära glace Ingredienser 1 gul lök finhackad 50 gr skalad riven morot 2 vitlöksklyftor finhackade 1 mango skalad och finhackad ½ dl äpplecidervinäger ½ dl råsocker eller farinsocker 1 hönsbuljongtärning 3 dl vatten 1-3 curry (hot madras typ) beroende på styrka 2 msk olivolja mayzenamjöl till redning 50 gr inlagd ingefära, går bra med färsk, men ta mindre då 1-3 urkärnade och finhackad röda chilis efter smak salt Fräs lök, vitlök, morötter och curry mjuka i olivoljan, tillsätt resterade ingredienserna. Sjud i ca 15 minuter tills allt är mjukt, mixa med stavmixer eller i matberedare till en slät sås och smaka av med salt. Förpacka i rena burkar med tättslutande lock, håller i kylen ca 3 veckor. Denna glace fungerar till det mesta där man vill ha en sötsur, kryddig smak. Prova gärna blanda ett par matskedar i salladen precis innan du serverar den. Visa artikel |