Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Currysås - Mango och ingefära glace

Nån som har recept på "tunn" currysås, dvs utan vetemjöl. Vad jag söker är typ sån sås man får när man köper chiky bits....
Gjord på pot. mjöl eller majsena eller...



elleave
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Currysås - Mango och ingefära glace | Recept | Såser & röror | Sås recept

Mango och ingefära glace

Prova göra typ

Mango och ingefära glace



Ingredienser





1 gul lök finhackad

50 gr skalad riven morot

2 vitlöksklyftor finhackade

1 mango skalad och finhackad

½ dl äpplecidervinäger

½ dl råsocker eller farinsocker

1 hönsbuljongtärning

3 dl vatten

1-3 curry (hot madras typ) beroende på styrka

2 msk olivolja

mayzenamjöl till redning

50 gr inlagd ingefära, går bra med färsk, men ta mindre då

1-3 urkärnade och finhackad röda chilis efter smak

salt



Fräs lök, vitlök, morötter och curry mjuka i olivoljan, tillsätt resterade ingredienserna. Sjud i ca 15 minuter tills allt är mjukt, mixa med stavmixer eller i matberedare till en slät sås och smaka av med salt.

Förpacka i rena burkar med tättslutande lock, håller i kylen ca 3 veckor.



Denna glace fungerar till det mesta där man vill ha en sötsur, kryddig smak. Prova gärna blanda ett par matskedar i salladen precis innan du serverar den.


Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N