Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Julens chokladkaka

Julens chokladkaka

200 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 dl russin, helst ljusa
100 g hasselnötskärnor eller skållad mandel
2 msk florsocker
1/2 dl frysta lingon¨

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från spisen och rör ner strösocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med russin och nötter eller mandel. Häll smeten i en smord, bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Sikta över florsocker, garnera med lingon och ev blad.

Receptet är från Arla



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N