Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

MAT/TInas bärkokott à la Malta (4 port)

MAT/Tinas bärkokott ā la Malta (4 port)

4 st bryléformar eller kaffekoppar
3/4 dl mandel
1 st lime
2 dl färdig risgrynsgröt
2 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär, färska eller frysta
2 dl hallon, färska eller frysta
2 msk socker, till karamellisering

Grovhacka mandeln. Blanda risgrynsgröt med rivet skal och juice från limen, mandel och vaniljsocker i en skål. Pressa ner bären i formarna tills de är drygt halvfulla. Fyll sedan formarna ända upp med risgrynsgrötsblandningen och jämna till ytan med t ex en smörkniv. Strö 1/2 msk socker över varje form. Ställ formarna på aluminiumfolie eller annat värmetåligt underlag. Bränn kokotterna med en brännare tills sockret karamelliserats och fått en hård yta. Det går också att använda grillen på ugnen om du saknar brännare. Servera.

Recetet är från MAT/Tina



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N